Persbericht lijst gemeenteraadsverkiezingen 2018

17 September 2018

Persbericht lijst gemeenteraadsverkiezingen 2018

Groen Temse gaat met vol vertrouwen, een ijzersterk programma en een diverse lijst naar de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018.

Met het programma gaat Groen Temse volop voor een leefbaarder Temse waar de burger echt betrokken wordt bij het beleid. Niet alleen het programma is vernieuwend, ook de lijst waarmee Groen Temse naar de kiezer trekt oogt jong en fris. Bovendien zijn alle deelgemeenten en alle leeftijden  vertegenwoordigd, en zijn meerdere kandidaten actief in burgerinitiatieven.

Vincent De Maeyer als lijsttrekker, heeft samen met de voltallige groep van Groen Temse hard gewerkt aan een ecologisch programma met de nodige aandacht voor sociale aspecten, een moderne mobiliteitsvisie en een progressief plan voor ruimtelijke ordening. In alle aspecten van ons programma plaatsen we de burger centraal en willen we elke inwoner van Temse en deelgemeenten laten meebouwen aan een vernieuwd, bruisend en leefbaar Temse.

Dit programma wordt jullie voorgesteld door een gemotiveerde en representatieve groep van kandidaten op onze lijst (Nummer 4) voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Enkele cijfers waar we trots mee kunnen uitpakken:

  • We hebben 15 nieuwkomers
  • 15 vrouwen en 14 mannen
  • Alle deelgemeenten zijn vertegenwoordigd: Steendorp (4), Temse (11), Tielrode (7), Waesmeer (1), Elversele (1), Velle (3), Hollebeek (2)

Vincent De Maeyer: “Ik ben enorm fier om met deze lijst van kandidaten naar de kiezer te mogen trekken. Zo word ik geflankeerd door een ijzersterke dame met een enorm groot groen hart die elk sociaal aspect tot de tand toe verdedigt. Liesbet Verest is een waardige kandidaat, ze zal jullie in de gemeenteraad zeker verdedigen. Nummer 3, Raf Catthoor is de man die al zijn ervaring als OCMW-raadslid én gemeenteraadslid meebrengt in de verkiezingsstrijd. Zijn groene stem en dossierkennis zijn jullie stem zeker waard. Helemaal onderaan de lijst, maar daarom zeker niet minder waard, is Nicole Van der Vieren als lijstduwer. Van zodra ze onze lijst met kandidaten zag, na hard meegewerkt te hebben aan het programma, twijfelde ze geen moment om haar schouders stevig onder deze groep te zetten en we hebben het geweten, de energie spat er vanaf. De bovenkant van de lijst wordt verrijkt door jeugdig talent en energie, mensen met een duidelijke visie, engagement en sterke mening: Mike Van Hoeylandt, Sam Beckers en Channa Cattoir durven vooruitstrevend zijn en willen Temse groen kleuren. En dan reken ik zeker ook Astrid mee op de lijst van jeugdige talenten. Een pracht van een vrouw met de meest jeugdige en ecologische kijk op de wereld die ik ooit ben tegengekomen.”

Al onze kandidaten op onze lijst kan je hieronder meer in detail terugvinden. We hebben een heel diverse groep: ervaring en jeugd, man en vrouw, van super ecologisch tot meer gematigd. Maar alle personen hebben hetzelfde doel: van Temse een groener en leefbaarder Temse maken. Dit kan je al merken aan alle initiatieven die alle personen nemen, vrijwillig, in Groot-Temse. Geef deze kandidaten en onze visie jouw stem om onze en jullie dromen waar te maken.